Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… collage // INLEVELSEFÖRMÅGAN I OSS GÖR SKILLNAD FÖR FÖRSTÅELSEN FÖR ÖDEN


EN DÖRR TILL VERKLIGHETEN

 

svagt viskar orden

skriker på plakat

tiggandes slantar

 

orden viskar se mig

plakaten skriver ge

slantarna klirrar in

 

gatan av hungersnöd

där inga hus finns kvar 

det rena vattnet borta

 

barnens lek är tystad

smeksamma ljud av

härligt glada skratt

 

inget blir som förut 

återvändandets idé 

till ingenmansland

 

träden de har brunnit

skörden ruttnat bort

jorden fylld av krigsoffer

 

vart ska den verkligheten

stiga in som en gång var

inget finns att återskapa

 

vännerna är alla begravda

husen vägarna livet likaså

mardrömmen verkligheten

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-11-11 07:34



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som belyser mångas bistra verklighet!
2016-11-11

  Marianne Räf
Bra ! Speciellt några verser var extra fina. Sista raden gilla´ jag, - poetiskt!
2016-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP