Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VÄNTANDE KVINNA

 

hon väntade

att han skulle

upptäcka det

hennes svek

befria henne

 

väntade att

det löste sig

av sig själv

avslöjade

snedsteget

 

uppdagandet 

som förlöste

henne från

ansvar att

ära troheten

 

lindade in 

honom i

skulden

skammen

manipulationen

 

förolämpningen

in i skärselden

bort från sanning

sparkade hon ut

honom ur familjen

 

fick honom att

börja klandra sig

det existentiella 

viljan att lösa

sluta söndra allt

 

men tiden är

en pil i hjärtat

halstrar det

bränner det

förintar det

 

väntandet

uppskjutandet

skuldbelade den

oskyldige av dem

barnen gick i bitar

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-13 10:16



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
det är hennes skuldkänsla som är fel och orsaken till problemen, hon har ju aldrig gjort något fel, utan rätt, hon så ej bör känsla av skuld känna

Gudinna
2016-11-13

    ej medlem längre
en trovärdig, habil text om en människas utsatthet, inre söndring pga krafter man inte rår på, allt med enorma konsekvenser...

tung, blytung inlaga, precis i sina ord, och verser! Applåder! Tack.
2016-11-13

    ej medlem längre
En söndrad familj. Du skildrar händelser och känslor med stor träffsäkerhet ända in i det fruktansvärda slutet. Allt man kan hoppas på är en ny början.
2016-11-13

  Lars Hedlin
Starkt och oerhört levandes..
2016-11-13

  överlevaren VIP
Bra skildrat, om när kittet lossnar som håller ihop!
2016-11-13

  Marita Ohlquist VIP
När en sten plockas bort, rasar ofta hela muren!
2016-11-13

  Quasimodo
Relationssplitter där allt faller samman!
2016-11-13

  Bearded Bear
Träffsäkert...men jag tror/hoppas att det ändå var det rätta för barnen. Hans och hennes kärlek till barnen var nog en del av att dom gick isär. Så tänker jag i alla fall.

Tack för dina ord!!
2016-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP