Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


MAGISKA BLIXTAR OCH KNASTER

 

tio i sju

ljusblixt

knaster

 

halv nio

ljusblixt

knaster

 

tankarna

malde på

vad hände?

 

himlens tak

gav ifrån sig

väldiga sprak

 

blev lite spak

kunde inte 

mer stå rak

 

inga svar gavs till oss

Stockholms himmeln

kanske blev utbränd?

 

säg vem som vet?

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-11-13 22:53



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Spännande dikt som väcker frågor..!
2016-11-14

    ej medlem längre
färgerna färgerna! ljuvligt! tack.
2016-11-14

  Goraxy 89 Orion VIP
Den Stockholmska himlen som jag minns med ett visst rätt stort vemod - Långa ensamma vandringar på ändlösa trista gator - Södermalm, Vasastan, Centralen, Plattan osv "No money no honey" stämningar, de tomma katedralerna, uteliggarna, nerknarkade arbetslösa invandrare, de fyllsiga "perkele-saatana" ropen från sverigefinnar på gliden - Utbrända vrak!
Tack för en läsning som väckte mörka känslor, minnen.
2016-11-14

    Lars Gullberg


Så Stockholmsk
i hela sin sprakande gestalt

fint du skriver strålen

Lare
2016-11-14

  Quasimodo
Här brakar och sprakar himlen i frågor över Stockholm och väntar svar!
2016-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP