Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SJUNG OM KRÅKORS FLYKT OCH DROPPARS FALL ... SJUNG OM KÄRLEKSMÖTE I REGNET SOM FÖRDE DEM SAMMAN...


REGNETS KÄRLEKSVISA

 

 

dropparnas metronomiska

taktfasta dripp dropp dropp

skriver in en visa inom mig

den sjunger vemodsmättad

 

kråkorna sitter i trädkronan

vinden skakar den ursinnigt

kråkorna släpper taget flyr

de sista löven faller handlöst

 

flickan och pojken möter varann

kråkflocken dra vidare över dem

ansikte vänt mot regntynd himmel

leende läppar att ta till sitt hjärta

 

hand i hand de vandrar till skogen

plockandes de sista blåbären söta

ger varandras sinnen ett skimrande

de lyser stigen när mörkret faller

 

kanske regnet är deras lyckopiller

för alltid de minns sitt möte där

under trädkronan fylld av kråkor

som flög till himlen i aftonstund

 

nu de vilar sina trötta kroppar

litar stadigt på sin gamla vän

arm i arm femtio år senare de ser

samma träd och kråkornas flykt

 

för alltid förenade i kärlekens väsen

som byggt broar i fallande regnskurar 

lockat till skratt likt euforisk inre lycka

singlande ned droppars rytm i kärleksvisan

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-11-18 16:09



Bookmark and Share


  aol
Så vackert skaldat.
2017-01-04

  Palett
Vacker text.
2016-11-18

    Dan Myrbeck
Ja.., regnet är både vemodigt
och fint.
2016-11-18

  Quasimodo
En vacker berättelse om tiden och tillvarons gång genom liv i takt med regnets droppande
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP