Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi lånar våra ord åt farbrorn, en ful gubbe med mustasch eller en doktor i literation, vaknar upp bestulna på alla ord... våldtagna meningars vittnesmål...


JAG ÄR INTE RÄDD BARA BESTULEN

 

jag är inte rädd

aldrig någonsin

är jag rädd alls

 

jag bara väger

på kanten ibland

tills det tippar

 

går högst upp

på själva toppen

kastar mig nedför

 

jag är inte rädd

för orden eller

själva meningen

 

jag är rädd för

mellanrummet

där de kan falla

 

jag är aldrig rädd

bara vaksam ibland 

tänker mig för då

 

för mellan raderna

kan saker trilla ned

upphittas av tolkare

 

som för med sig orden

till mörka källarvalv

gör vad de vill med orden

 

meningen blir våldtagen

orden rinner ned i hålan

lämnar inget över åt mig

 

jag står ensammen kvar

utan några rader att läsa

inget att skriva bestulen

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-11-19 23:45



Bookmark and Share


  ULJO
Stark text

2016-11-20

  Goraxy 89 Orion VIP
Det stora utrymmet mellan den tredje och - - - - - - - fjärde raden var fylld av spekulativa interjektioner !!!!!!
2016-11-20

  Karina"Kia"
Livets källa i livets mening är orden..som kan vridas och tolkas annorlunda,beror på...
Hur man känner och vad man har för tanke och livserfarenhet till ordbruk
Obrukbara ord eller brukbara ord!

Mellanrummen eller satt en punkt!

Dina ord är dina och ägs av dig men kan lätt i nätets liv levas upp av andra..det är sprickan mellan...skrivaren,användaren och nätfisket i alla forum som vi delar med..hela världen i ett "naffs"

Att få skrivkramp och inte ha något flöde....
2016-11-20

  Stanley Rydell
Detta är starkt uttryckt med så få ord:

"jag är rädd för

mellanrummet

där de kan falla"

Ja, i mellanrummet kan allt hända.

Fast du har återtagit orden! Och du äger ju din tolkning.
2016-11-20

  Quasimodo
Här far orden illa och skändas sin mening och värde, bestulna på sitt uttryck.
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP