Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


STOCKHOLM EN STAD TÄCKT AV ASFALT


ASFALT

 

en grå betongfasad

omgärdar asfaltsgården

gungorna är borttagna

 

asfalten prydd med blomster

maskrosornas styrka spritter

 

bilar tomgångskör under fönstren

natten dunstar sakta mot dagen

taxibilarnas skyttlar mot sjukhus

tåg bussar lokalbanor driver in

staden fylls av räls asfalt fordon

 

asfalten tar emot folkets steg 

trampas ned mot överlagda stråk

under asfalten vilar historien

kullersten asfaltstäcket bäddat in

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-11-21 10:30



Bookmark and Share


    Håkan B Andersson
bildrikt!
2016-11-28

    Peter Söderqvist
Härlig text. "natten dundrar sakta mot dagen" kan jag fundera på ett tag.
Tack.


2016-11-22

  Fem hjärtan VIP
Mycket fin och tänkvärd text.. Ja vi trampar på de glömda stegen under oss..
2016-11-22

  Anya VIP
Jaa tänk att maskrosorna har en sådan kraft. Skulle gärna ha en liten lägenhet innanför tullarna i Stockholm.
2016-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja under våra steg
ligger MÅNGAvärldar
dolda för vårt öga
i lager på lager
gräver man där
slår historiens
vingslag till...
Väl berättat!

2016-11-21

    ej medlem längre
Ett vemodigt och mycket vackert porträtt av asfaltdjungeln, storstaden.
2016-11-21

  Quasimodo
Minns kullerstenarna och bakgårdarna från förr när jag läser här, tack!
2016-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Asfalten talar om det som är, kullersten om det som varit.
Bra skrivet.
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP