Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FÖRHOPNINGAR OCH FÖRVÄNTNINGAR SOM BARN NÄR DE ÄR SMÅ VI MÖTER OSS SJÄLVA SOM BARN NÄR VI BLIR VUXNA I JULENS HÖGTIDER


SÅ BISTERT KALLT

 

svala dagars onåd dräper

den bästa av själars värme

drar med sig melankolin

sluter upp med mardröm

tankarna bankar slår ilar

 

vem hade väl trott på ödet

att snön kommer varje år

att efter det kommer iskyla

isbelagda gator plogkarmar

obotliga optimister sig mister

 

de frammanar affirmationen 

en evig sommar evig evig evig

det eviga blir ohållbar sanning

att årstider ej går att hoppa över

de finns alla trotsiga eller ljuva

 

sakta går det upp ett ljus på trappan

följt av ett helt tåg av ljusslingor nu

Lucia ingen proftetsia utan tradition 

liksom snön kommer under vintern

våren följer efter med blomsterknopp

 

vi är stagnerade glasyrer på cupkakes

frostiga med dekorationer över allt

glittrar av snöflingor och pärlsocker

vadderade med bomull och lussebullar 

stoppade med pepparkakor och sill

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-29 21:21



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Din text är rik av livets olika perioder av flöde . Bra!!
2016-11-30

  Fem hjärtan VIP
Mycket bra!
2016-11-30

  Mr_Solstråle
grymt bra skrivet =)
2016-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP