Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\" Kännetäckande för att man blir ett betongbarn är att man har upplevt något som gör att man bygger upp ett skal för att slippa bli berörd.. \"


Betongbarn

När jag var liten
för ungefär för si så där 13 år sen
hände det något hemskt
som jag trodde inte va möjligt
du lämnade mig - varför gjorde du det
du lovade mig pappa - att alltid finnas till hands


Byggde upp ett skal för att slippa bli berörd
nickade till allt och alla för jag ville inte bli berörd
jag ville inte känna något annat än svek
sveket ifrån dig pappa - du som lämnade mig
du lämnade mig helt ensam här - men jag orkade
ja jag orkade kämpa och jag står kvar


Jag har skärt mig - tuggat glas
försökt begå självmord
slagit sönder fönster med inredning
men jag står kvar och det är huvudsaken
jag kämpar trots ditt stora svek pappa


Mitt stora skal är min enda flykt när något blir jobbigt
lärde mig att slåss för att skydda den mjuka sidan
kärnan inuti sig såg till att jag straffade mig själv
innan någon annan gjorde det - vilket gjorde mindre ont




Jag är ett tydligt exempel på ett betongbarn..




Fri vers av Lilla trollet
Läst 398 gånger
Publicerad 2006-05-15 23:28



Bookmark and Share


  stefan.g
Jag gillar texten och det ligger en fighter i skrivaren som gör det än mer intressant. Någon har bestämt sig för att överleva och som det uttrycks "Jag står kvar". Den ord följden gillar jag skarpt, den innehåller inte en "Här är jag", styrka. Utan mer en luttring och en bedömning av sin knagliga vandring. Texten är väl skriven och jag tycker den är uttömmande och ärlig, den speglar en svår tid och en brusten relation kanske kanske både till sig själv och omgivning, men relationen finns trots allt där. Jag ser fram emot att läsa fler av författaren. Bra skrivit!!!
2006-06-05

    ettolrahC
Du låter mer som ett maskrosbarn som växer genom asfalt. Be strong!
2006-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lilla trollet
Lilla trollet