Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi reste till Norge och jag upptäckte sorg fanns i stark förundran och skönhet ... Jag hade tre år innan fått en metkrok i höger öga, irreparabel amblyopi sedan dess... Men jag såg allt med hela mig...


JAG HAR VARIT SEX ÅR

 

 

i tystnaden hände inget

det var när ljuden kom

då uppenbarade sig allt

 

Sverige överfördes till ett

Norge grät mig in mot bergen

radionmusiken gav Vivaldi 

 

mamma stäng av musiken

det blir för mycket för mig

så mycket vackert på en gång

 

vi stannade vid vägrenen 

mina två bröder hånade

mitt hjärta var fyllt av nåd

 

mina blå ögon benådade allt

ett elixir av livskraft strålade

fyllde mig med vart underverk

 

vägen hem var aldrig lika vacker

saker i mörker fick röster i natten

ögat såg genom lappen visade nuet

 

synen av en tår innanför lappen

som sköljde sig ut ned mot kinden

där en strimma ljus tog sig in under

 

lyckliggörandet var på min sida

jag har varit sex år och lycklig

mitt i livets hårda motgångar

 

idag är mitt högra öga ett ärr

av etsade minnen av sådant 

som ett hjärta håller ömt om

lappen satt för det friska ögat

 




Prosa av Solstrale VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-30 18:55



Bookmark and Share


  ULJO
Oerhört berörande
2016-12-01

  Fem hjärtan VIP
Dina ord griper tag och berör!
2016-11-30

    ej medlem längre
Fint och gripande berättat.
2016-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP