Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skrubbsår och skrattgropar.


kollar på norska Skam och påminns om
en tid som bara finns som små skrubbsår och skrattgropar i minnet
ristat i dagböcker på någon bortglömd vind
Jessicas källare med SL-kartan där vi markerade alla fester
kalla pendeltågsnätter
somnade vid någon slutstation
nattbussar från gud vet var
en pappa som kom mitt i natten med sin Volvo 240 till både Tumba, Huddinge och Sollentuna

jakten på blickarna, vännerna, nästa helgs fest
fast man helst av allt kanske bara ville kolla Robinson
med mamma
all osäkerhet all längtan
skolkorridorerna, Jocke ES3B och Filippa K-byxorna man bara drömde om
alla kalla frusna kvällar på nån tunnelbanestation
för lite kläder och för mycket billigt vin

hur trots att jag strulat med Danne
kände mig fel
att vad jag än gjorde
så blev jag aldrig hel

och idag sjutton år senare
vet jag inget mer
än att det är så det kanske är
att vara människa







Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-12-20 15:07



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Fin text. Den landar i de sista raderna som känns väldigt sanna. Bravo.
2017-02-08

    ej medlem längre
Jag tycker verkligen om sättet du skriver på. <3 Undrar hur världen hade sett ut om vi inte hade fått så mycket osäkerhet och märkliga teorier om hur saker och ting "ska vara" av omvärlden? Om vi alltid hade lyssnat på vad alla delar av oss i god samverkan kan komma fram till att de helst vill göra och sedan gjort det?
2017-01-19

  alicja lappalainen VIP
En kvinnas blick med distansen på den tid som har frusit till ett personligt minne. En övergång från skolgården till ett vuxet liv med allt vad det betyder för en flicka i landet som kallas i vissa kretsar för mellanmjölk Sverige.
2016-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP