Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… FOLK BARA SLÄNGER SAKER UTAN VIDARE OH JAG FÖRBARMAR MIG ÖVER DESSA KONSTVERKS ÖDE


HEMLÖSA KONSTFÖREMÅL

 

i en hög mitt på gatan

ligger de vackra glasen

blandat med rent skrot

 

i kärleksfullt omhuldande

ser jag en bricka med prickar

en termos från femtiotalet

 

några keruber i keramik

glas, bricka och termos

får följa med hem ikväll

 

hemlöshetens gränsdragning

föremål gjorda med omsorg

uppbådade krafter ur intet

 

satte mat på bordet till

den fattige konstnären

idag glömda och ratade

 

kärleken till det skapade

kärleken till självaste livet

kärleken till den egna familjen

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-02-17 20:17



Bookmark and Share


  M.Eta
Bättre att lämna in på loppis än att slänga, det som är skräp för någon kan bli värdefullt för någon annan. bra skrivet om detta fenomen.
2017-02-20

    ej medlem längre
Att stå emot reklam i fina bilder och vackra ord och värdesätta det man har, det du skriver i sista raderna
"kärleken till det skapade
kärleken till självaste livet
kärleken till den egna familjen"
2017-02-20

  ULJO
Allt är inte slit och släng
2017-02-19

  Fem hjärtan VIP
Så tråkigt detta.. Vi borde värdesätta det vi har bättre och inte bara köpa nytt
2017-02-19

  Blått Norrsken VIP
Det är verkligen sorgligt!! Allt slöseri och ren lathet att slänga saker av värde på en soptipp. Det finns ingen känsla för rätt och fel längre.
2017-02-18

  gunnnar nylund VIP
Slit å släng började nog någon gång
på 60-talet. Innan dess packade man
ner saker som inte längre behövdes
och bunkrade dem på vinden eller
i källaren. Idag peppas man att köpa
nytt å det allra senaste.
Det är en tveksam livsstil som endast
i längden gynnar marknadskrafternas
vinstintressen. Vi kastar mer å mer.
Vi borde nöja oss med mindre!!
2017-02-17

  Marianne Räf
Bra gjort i denna tid av slänghysteri!
2017-02-17

    Peter Söderqvist
Fin text om konstens villkor och konsumtionen.
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP