Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


solidaritetens blomma Målning: Solstrale…


VAD SOLIDARITET INNEBÄR

 

du har så rätt

soldariteten ...

tycks endast

vara något

några väntar sig

endast av andra

 

men så är inte jag fostrad

jag fostrades av förlusten

av solidaritetens inverkan

 

lärde mig tidigt 

stå upp för andra

jag såg det alla såg

 

men jag tänkte 

varför vänta tills

att någon annan

tar första steget

 

i den nöden

i den stunden

kan ingen vänta

det kunde heller

inte jag själv ...

 

så i alla delar

inom mig själv

valde jag tidigt

att solidarisera

 

dem jag känner idag

kan agera i solidaritet

 

kan känna välmeningen

när de står upp för mig

till och med i detta om...

jag vänt mig bort från

det jag innerst inne är

påminner de mig om

att jag ej ska tvivla på

att solidariteten finns

 

solidaritetens bevis

är aktionen mot ...

alla slags orättvisor

som lägger hinder

för oss att agera

i kärlek och rättvisa 

 

 

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-09 12:22



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
mest solidariska var nazisterna...och hur det slutade!
solidaritet är ett diffust begrepp, som kärlek gemenskap , värme... På språk nivå i poesi särskild är det plattityd som beskriver en " tankekitsch"
2017-03-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fint skrivet! Känner igen mig i din dikt.
2017-03-09

  Ann V Åhsberg VIP
Så sant! Underbar bild ...
2017-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Alla behöver någon att luta sig mot när marken gungar under fötterna.

Solidaritet är kärlek, värme och gemenskap.
2017-03-09

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Vacker blå blomma!
Om landet har lämnats på entreprenaders, vi ofta glada för främmande investerare, fast på svenska statens medel som tänker billigast få gjort jobben, och förs pengar ut ur landet då förstår man att solidaritet klipptes just där vid vinsten Landet på entreprenaderna började! Om du viste vad i Monaco bedrägerier fins med rumänska och andra länder medel inte mer att tala om andra länder som Switerland som slukar ländernas rätt till välgång.
2017-03-09

  ULJO
Precis vart har solidariteten tagit vägen?
2017-03-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tyck inte
bara om, utan
tyck till som om
det gällde Ditt eget
liv, ta ett steg i andras
kliv, så kan fler få till
en bättre driv...
Bra sagt igen
SOLSTRÅLEN!
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP