Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till min bror.


du min lille vän
med solblekt hår och fräknar
du blir aldrig äldre
i min tanke

trots att du nu står här
med skägg och skallig hjässa
storväxt och tung
en rakryggad man

men när du gråter
är du bara min bror
han som vuxit ur asfalt
som skrapar i himlen

det är okej att vara svag
att brista en stund
jag vet att din gryning
alltid kommer








Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2017-07-26 11:18



Bookmark and Share


  Aisha VIP
..."du lille vän med solblekt hår och fräknar"...
..."men när du gråter är du bara min bror"...
sååå vackra ord om kärlek som berör mig långt in i själen!
Den stora outsläckliga kärleken som går tvärs igenom allt!
Tack!
A.
2017-08-15

  Janina Kaminska
Berörande och mycket kärleksfullt.
2017-07-27

  McLashlan
En syster och hennes broderskärlek bubblar och alldeles genomsyrar denna skrivelse det råder det inget tvivel om.
Fint att han är vän med sina känslor och att du ser denna pojke i mannen lika mycket som du ser mannen i pojken. Jag kanske tolkar galet nu men "skrapar i himlen" ger också en ödesmättnad och en melankolism till det övriga lätta, luftiga och vackra. Gillar dina ord! Tack
2017-07-27

  alicja lappalainen VIP
mycket kärlek i dikten.
2017-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP