Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa;1

Sveriges soligaste dag
En dag med hemarbete
Ge mig lite tid
Drick lite vatten
Men när kvällen kom,
Skaldjuren var lagda fint på matbordet
Och ja:
Du var smalare än vad jag kan minnas,
Var allt försent
Ett svagt leende blev till en stillsam min
Du föll ihop
Sa att allt var okej
Ingen brydde sig om vad du sa
De sprang till telefonen

Allt blev svart

Vad hände egentligen?
Varför blinkar det utanför?
Varför är inte pappa hos oss ikväll?
Varför sitter han inte vid matbordet?

Mamma kom!
Älskade mamma!
Mamma, hon kom
Allt blir svart igen
Och där sitter jag
På väg hem
En omväg runt sjön

Snälla morbror,
tog mig hem i sin Volvo
Jag sa inte ett ord
Jag bara undrade;
Skulle pappa överleva natten

2 minuter från döden
2 minuter från att aldrig mer se honom
2 minuter från att gå på min första begravning
2 minuter från en evig sorg
Pappa, jag älskar dig verkligen




Övriga genrer av Malina
Läst 302 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-30 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malina
Malina