Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MANIPULERA MEDMERA

 

för att manipulera

man behöva kunna manövrera

sofistikerat härbergera

och kunna verbalisera

och intellektualisera

sedan behöver man konservera

vad man konversera

bara undvika uppfattas gravera

med mera med mera

att ljuga i koja slott och stuga

det kan inte duga

bland borgare och bönder

 

dra hela sanningen sönder

sen dra sina lögner

rakt upp i rätten buga

sedan sig huka

låtsas-sjuka

en och annan näsduk bruka

slå på trumma och puka

och ett och annat hugskott skjuta

men aldrig på lögnen pruta

bara köra å tuta




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-11 02:32



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tillit och spontanitet är något som var en gång. Allt ät så genomkalkylerat för den snöda egenvinningens skull.
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP