Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Akvarell "hundra tomtars dans"


NÄR JULEN KNACKAR PÅ DÖRREN

 

vi är stagnerade glasyrer på cupkakes

frostiga med dekorationer över allt

glittrar av snöflingor och pärlsocker

vadderade med bomull och lussebullar

stoppade med pepparkakor och sill

 

 

vi är frusen snögröt och sockervadd

skrikande levande i fartfylld pulkafärd

lyckligt lottade svikna bespottade sura

men på julen ska man visst va en kul en

älska det man hatar och stoppa sig full

 

julkulor julgirlanger smällkarameller ja...

pynta husets alla vrår med små juleting

vi är mätta fallna i matkoma snarkande

uppesittarkvällen paketrim och ramsa ...

varför inte ge allt och ta varje chans

att vara med i en julens ringdans

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 568 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-12 13:16



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Kanske är det naturen som pordnat det så att vi måste ha en mat- och upplevelseorgasm för att stå ut till det blir ljusare dagar igen ...
2017-12-15

  ULJO
Fint med julen
2017-12-13

    ej medlem längre
Jag hajade till vid matkoma. Precis rätta ordet för det! :-) Fin akvarell.
2017-12-12

  i af apa
Fin tomtebild!
2017-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP