Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


så gör vi om så småningom och vad finna vi väl där ja vad finna vi där... känsla av att leva utan krav på bevis för motsatsen...


RINGDANS FÖR DE SOM SLUTAT DANSA

 

otäcka överraskningar

överraskar inte räven

som raskar över isen

och smyger i säven

med alla bevisen

som övergetts på spisen

stekt är nu den kokta grisen

kokerskan slog i bordet näven 

broderade in i själva väven

"flykten fångsten icke oäven

för den som överlistar räven"

 

upp sattes ett monument över listen

föreställande det mest osannolika du sett

monumenterad lövhalka på spår

undertexten lydde osammanhängande 

yppades ohörbara genom oformliga stavelser

dessa vacklande stegs inbromsning

avstannande inbromsningars möte

ögonlocken rycktes upp 

mumlet mumlande viskade

skriken lossnade från taket

vagnen bärgades från dikesrenen

 

löven dansade över åkrarna och fälten

räven slank undan med nöd och näppe

hållandes en höna mellan käkarna

de frostiga löven frasade under tassarna

 

barnen leker kurragömma i skogen

finner förflugna ord som springer

ikapp med solnedgången

spårlöst försvinna de mot ljuset

 

dansa en sväng och öppna ditt sinne

krossa allt det som hindrar dig ...

ta av dig osynlighetsmanteln visa dig

förvandla hämningen till rosor och steg

vart har du varit du som övergav dansen

jag vågar vägra fotografera cement - rör på dig!!!

 

självutestängandets mekanismer

självförvägrandets pansarvagn

självutplånande tendenser ska utplånas

därför resignera icke abdikera gärna

ifrån den inlåsning du besitta stig ut

dofta på livet skriv ett grötrim

titta på stjärnor och för allt i världen

dansa ringdans som aldrig förr

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-15 09:12



Bookmark and Share


  Svart svan
En tankeväckande text för alla soontobe-hoarders som nästan slutat dansa för att istället sakta begravas bland konsumtions-samhällets alltmer detaljerade överflöd... en ringdans tillsammans med omgivningens alla premierade vinnarskallar kanske ur ett ovanifrånperspektiv egentligen mest liknar en bensenring, där alla sidogrupper rör sig fortare än de centralt sammanhållande C-na...
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP