Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tavlan mäter 90/114 cm... Målad till reklam för min vän Johan Aulin projekt med bad och bastuflotte. Nu kommer den i sommar längs Åkers kanal och upp i Garnsviken, samt längs Österåkers stränder tuffa förbi med badglada resenärer ... Målad av mig...


BASTUFLOTTE PÅ ROSLAGSFÄRD

 

i den sköna roslagens famn

kanske döper du någon vid namn

badkruka nyf eller fiskeentusiast 

när du åkt en gång sen är du fast

 

näcken spelar med sin fiol i gryning

flottens resenärer gungar med i dyning

svänger med benen i skärgårdsdansen

innan sommaren är slut ska du ta chansen

 

att ligga på rygg och flyta efter ett bastubad 

gör alla både i själ och hjärta ofantligt glad 

den vackra naturen blomma och grönska

åk med och inse det ger mer än du kan önska

 

ta en promenad intill en avlägsen historia

se hur midsommarbrudens krans bli gloria

skönja solnedgång och måsar vid ett ödsligt skär

uppleva stillhetens magi med någon du har kär

 

att med vänner ta dig en rykande vedeldad bastu

bräcka varandra med fiskehistorier kan ni göra nu

ta ett dopp i den kylslagna försommarnattens timma

längs med långhundraledens vatten likt vikingen simma

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Solstrale VIP
Läst 711 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-03-10 17:06



Bookmark and Share


  charlotte VIP
suveränt! självaste ataube hade varit nöjd. bra nlevelse
2021-01-20

    ej medlem längre
Vilken härlig text! Somrig. Jag har en vän i Roslagen så det var fint att läsa
2019-10-19

  Fulbergarn
samma färger som barndomen
2018-03-15

  AKT VIP
EN underbar kärleksförklaring till sommaren
2018-03-12

  ULJO
Vilken fin bild
2018-03-11

  Poeten Salvador VIP
Härlig bild!
2018-03-10

  DavidM VIP
Fint målade verser och vackert målad tavla.
2018-03-10

  objekt3
drömlikt
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP