Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

evigheten och nuet

vi har alla varit barn
med brunnsdjup glans i blick
med saftigt runda kinder
och en hud som persika

jag som färdats långt
på tidens flod
har glömt
så mycket

mina barns barn
Eivor, Freja, Viggo -
börjar
livet
nu

tänk om jag kunde fråga dem
och få svar
på varifrån vi kommer!

var var jag
innan jag blev född
var höll jag till
innan jag kom in i mammas mage?








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-19 20:38



Bookmark and Share


  ULJO
Tänkvärt skrivet om det unika att födas
2018-03-20

  Janina Kaminska
Många av oss har liknande funderingar ibland. Kommer vetenskapen ge oss något svar?
2018-03-20

  Niliboy
Fint!
2018-03-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin och tänkvärd dikt om livet!

2018-03-20

  Kungskobran VIP
Du var kanske påtänkt , knappast mer.
Fint skildrat
2018-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Svaret är att Gud skapat oss var och en.
2018-03-19

    ej medlem längre
Vackra reflektioner om livet och tankar som väcker nya tankar.
2018-03-19

  kerstin skriver VIP
kanske kan man få fatt i det ofattbara när man ser in i ett barns ögon. jag drömde härom natten att mitt nu vuxna barn tittade på mig med sina glitterögon som de var när han var mycket liten.
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP