Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell med stänkteknik Solstrale…


ÖVERSÄTTNING TILL SVENSKA EN NÄKTERGALS SÅNG

 

oh ouih uih uih hi hi i i

titta på mig titta på mig

här är jag jag är så fin

se på se på på ui på ui ui

se på mig jag är så fin

fin fin fin fin ui ui ui

 

ser du mig ser du mig ui ui

oh oh oh här är jag jag jag

tittta titta titta du du du 

kom nu nu nu nu kom kom

ui ui oh oh du är fin så fin

vi kan hänga klänga här

oh oh oh så härligt i grenen

 

kom min sköna i det gröna

oh oh oh ui ui ui så fin så fin

titta på mig nej titta på dej

du sköna böna i det gröna

oh oh oh kom kom kom kom

sommaren kommer med blommor 

den kommer med ägg ägg ägg

tar oss med storm akta en orm

en orm en orm oh oh oh ui ui ui

 

ungarna har kläckts ja kläckts

vart finns det mat leta på gröna fat

mest mask finns i spenat 

snart trillar jag ned i spenaten 

älskling ungarna flyttar hemifrån

ui ui ui stora tårar faller ned

kära kära kära barn barnbarn barnbarn

vad fort åren går ui ui så fin fin fin

när björkarna gröna står

vart flyttar vi vart flyttar vi

ut i det gröna min sköna

ui ui ui oh oh oh

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-13 18:41



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Vilken härlig vårsång.
2018-04-15

  Valter Örn VIP
Nej du har inte fått pippi ;) utan när man läser din dikt så förflyttar man sig in i fågelns hjärna och förmodade sätt att tänka i sitt fågelaktiga staccato...
helt suveränt !
Akvarellen är också jättefin; som målad av en gammal vis kines !
2018-04-14

  Fulbergarn
ui ui ui :)
2018-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP