Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SVANAR OCH TRANOR HAR ÅTERVÄNT

 

över nejden höres eko

mellan gran tall och fur

på himlen synes strecken

de har återvänt med våren

 

vattenspeglingens repetitioner

vågor mot en enslig kanot

ringar på vattnet när flocken landa

liksom hela jordens energi vakna

 

svanarnas ungar blev kvar

han och hon försvann spårlöst

de adopterades av en andflock

i vinter har vi matat dem vid kanalen

 

första humlan surrade just förbi

strupen på en trana trumpetar

kajor björkskata näktergal sjunger

när gryningen visar sin färgprakt

 

idag ska vi fira återkomsten

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-20 08:00



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En vacker hyllning till livet och naturen!
2018-04-20

  Lars Hedlin
Livets återkomst till bygden...
2018-04-20

  Viksten
En hyllning till ljuset

2018-04-20

  ULJO
Fint det
2018-04-20

  Poeten Salvador VIP
Fira festen med en fest
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP