Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spröda toner

åter lyser hästhov och maskros
i gliporna mellan asfalt och mur

på en remsa jord
blommar lila julros och blå förgätmigej

i krukor vid min dörr
växer mejram, timjan och brokbladig salvia

himlen är ljust blå
och luften lätt kylig

jag famnar det skira nya
och andas i lätta tai-chi rörelser
medan solen går ned

till en fågels spröda toner -
stänger dörren
för dagen




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-22 19:32



Bookmark and Share


  ULJO
Mäktigt
2018-04-23

  Janina Kaminska
Det finns så mycket skönhet rund om oss just nu. Du beskriver det så fantastisk bra.
2018-04-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets återfödelse i vårens tecken, omfamnar du i din vackra glädjerika dikt.
2018-04-22

    ej medlem längre
En dag fylld av nya livskrafter och vackert spirande glädje!
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP