Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HYLLNING TILL VÄNNEN

 

i tänker och allom svarar

vardagstysta tankar lyfter rutiner
mot högre höjder
till meditationsbunden rörelse

hur kom frukosten på bordet
går som i trance - famlar
söker något att fästa vardagen vid

så kom du den vardagskvällen
då allt tycktes grått
och jag gett mig ut i nattmörkret

ville förinta min skugga
i nattsvarthetens omslutande famn
då en vänskapens ficklampa sände morsekoder

jag tydde ut vänskap värme
i nedfärd på en röd stjärtlapp
det bar mot en ljusare framtid

min vän allom svarar
vi leker fint tillsammans
hon visar att hon vill vara vän

snart upptäcker vi
att vi vill samma saker
att vi gillar varandra och varandras barn

våra barn vet varandras namn
vi vet inte ännu varandras namn
vi vet endast att vänner vi ska bli

vi bestämmer att ses igen
redan nästa kväll klockan sju
fara nedför backen med pulka med skratt

detta är vårt första möte
men vi vet i själen att vi ska ses igen
många många gånger

vi vet inte varför eller hur det kommer sig
men vi känner att vi är burna
av varandra i glädjen att känna så

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-11 20:06



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Vänner är det värdefullaste man har.
2018-05-14

  MALVAA VIP
Sällan hittar man den som klickar ihop med en
lycka till med er stora vänskap

2018-05-11

  Solstrale VIP
Idag är det faktiskt så. Vi känner varandra i själen utan namn. Det tog tre dagar innan vi brydde oss om vad vi hette för varandra. Det var så underbart och så befriande enkelt att nå varandra så direkt.

Vänner de kan finnas bart som helst och när man minst anar dyker de upp.

Var rädd om vännen den universella potentiella unika bjud hen på fika! :)
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP