Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


PÅ SVINDLANDE HÖJDER SVALOR SKRIAR FRITT ÖVER GETTOT PÅ ÅKER

 

svalorna skriar över nästet

... draknästet i stadens city

samtidigt spränger de i berg

de som bygger nya bon till 

rika människor som redan har

en egen bostad på torra land

de bostadslösa byggs det inget för

då lyssnar jag till svalors skriande kör

jag vill skrika med dem där uppe i skyn

"hallå bygg för vanligt folk i denna byn!"

men nej drömma får man ej så jag ger mej

störtar mot marken som en flyende örn

den brukar sitta här i ett hörn vänta på duvorna

sedan slår den till när man minst det kan ana

solens stekheta dallrande luftpuffar känns av

kollar upp igen mot draknästet ser furor huggas ned

svalorna dras dit där svärmar av insekter flyr fältet

nu tar de sig hem till ungarna i gettot på åkern

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-15 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP