Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Solstrale…


VÄRMEBÖLJAN

 

du sitter i skuggan

du längtar till svalka

dina sinnen så överhettade

du klagar lite grann

sedan utbrister du som alla

må värmeböljan snart nå ett slut

 

nästa dag tittar du ut

regnet öser ned i stora tag

du blir mycket ledsen denna dag

det skulle vara en utflykt med släkten

 

du fick som du ville

svalkan kom som du önskade

men du förbannar den redan

värmeböljan var ändå bättre

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-05-16 16:39



Bookmark and Share


  in effigie VIP
"...denna dagen, ett liv..."
2018-05-20

  M.Eta
Vi människor är konstiga ibland. Är det för varmt gnäller vi för det, är det för kallt gnäller vi för det. Lagom är bäst!
2018-05-18

  stig wikman
Ja, vi blir aldrig riktigt nöjda.

Själv håller jag mig i skuggläge.

Men solen är bättre än
regniga moln.
2018-05-17

    ej medlem längre
En text som tar sig direkt in i den svenska folksjälen och även skriven av den i min läsning.

Texten är vardaglig och verklig påminner mig om Ko Un faktiskt, inte i meningen kopierande, utan till anden. Varför blev han munk? Han ställde frågan varför. Varför lämnade han munklivet. Han ställde samma fråga igen. Här ställer Du en upprepande fråga om människan. Det är bra. Jag lyssnar gärna till svaret.
2018-05-17

  Fulbergarn
joo kan så vara ibland, men simmade 2x100m i sjön idag . och igår 100m

denna värmebölja behövdes i själen efter den här sköna vintern


2018-05-16

  Bibbi VIP
"Huvudet på spiken".
2018-05-16

  Valter Örn VIP
För mycket och för litet skämmer allt, är en gammal sanning !
2018-05-16

  överlevaren VIP
Ja evig klagan ....vi tycks aldrig bli nöjda!
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP