Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


DE ORD SOM FLYTER HAR SEGEL AV BLAD ATT VÄNDA

 

orden som flyter

de kommer till

men vet ej

ännu vart de

vill

  

de vilar kanske

några dagar

skvalpar runt

i ett ordhav

i livssoppan


sedan vågar de sig fram

spills över på

någon strand

poeten får dem

i sin hand

 

arken tar dem emot

samlar dem ihop

ger dem meningsfullhet

sänder dem vidare mot

det hungriga publikhavet

 

ordens ark

som ristad i bark

med ett segel av blad

man kan vända

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-15 11:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Härlig text om de busiga orden som poeten samlar ihop och omvandlar, sätter ihop till nya sammanhang.
2021-02-15

  Eva Langrath VIP
Fin text om ordens resa.
2021-02-15

  Maria Sundelin VIP
Precis så är det. Ibland kommer orden lösryckta och ibland färdigsorterade
2021-02-15

  Kajan VIP
Tycker om beskrivningen att ord växer fram, långsamt; en komplicerad process i våra inre tills de är flygfärdiga, eller som här; redo för att kasta loss!
2021-02-15

  BenGust VIP
Wowtitel. Härligt med ord som till en början inte vet vart de vill men sedan böljar de sig fram.
Bokmärke för poetiskt tonfall och kreativt ordval.
2021-02-15

  Sparvögat VIP
Fantastisk poesi om skapandets kraft...
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP