Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


BÅTARNAS HORN HÖRS FRÅN DIMMIGT HAV

 

 

mistlurens dån mot sinnena

fastlandet under mina fötter

 

dånandet hörs mot stranden

kantarellerna vaknar sömniga

 

i köket har frukosten intagits

gardinerna öppnats mot solen

 

dimman ligger inte kvar här nu

den drog ut mot havets vågande

 

svagt kvittrar blåmesen förvånat

undrar vilken fågel mistluren tillhör

 

barnbarnens fötter sprungit till skolan

köksbordet gapar tomt så när som ...

 

här sitter jag med varm solbelyst nacke

bakåtkammat hår som stramar i en knut

 

fötterna vilar stadig mot köksgolvets kyla

pinnsoffan bär upp den nu vittra kroppen

 

mistlurarna dånar från de nu fjärran färjorna

far ut på led mot öster med stiltje hav inunder

 

bilköerna slingrar sig långa över 276: ans  asfalt

båtarnas horn stöter sömniga chaufförer i sidan

 

morrande båtmotorers ljud tar sig förbi ända hit

vittnar om upplevelser sommarens fina dagar gav

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-29 08:32



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Känner nästan doften av hav och sommar.. Fint!
2018-08-30

  Fulbergarn
Jag läser och längtar till havet och den fina sommaren
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP