Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en klang av tröst i höst och vemod


nyfödd är hösten
skrämmande
vild och skön
baby

vi får famnen full
svamp, frukt och bär
och solglimtar
mellan regnvåta lövträd

och det strålande viker
kalla kårar
vindar in
i varje otätad vrå

vi ser vår baby vissna ned
och bli till mull
under
oss.




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-10 22:14



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
Vackert vemod! Precis som hösten kan kännas. Både mysigt och skrämmande. Tycker om hur du sammanflätar texten i sin helhet.
2018-09-17

  Anya VIP
Gillar hur du jobbar med ordet baby. Som en uppmaning och som något levande. Suveränt.
2018-09-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin naturlyrik i höstfärg!
2018-09-11

  Respons VIP
Spännande att väva in ordet baby i den här naturbetraktelsen
2018-09-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om hösten!
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP