Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varm buljong och röda rosor

än är vi fyllda av grönska, färsk frukt och bär
och nog värmer middagssolen ännu

men det kan räcka med en kulen och blåsig dag
för att vårt goda humör ska få sig en törn

mornarna är kylslagna
och vi dricker varm buljong

vi cyklar inte gärna långt
utan regnkappa eller paraply

vår näst-näst-granne har kommit till hospice
hennes vuxna barn
flyttar ut hennes möbler

vi ser på varandra
du stryker mig över pannan
som om du ville smeka bort mina rynkor

du tycker att jag blivit lite blek
- "Du är väl inte sjuk?" frågar du
och är lite blek om nosen

jag går ut till den enda av mina rosenbuskar
som bär blommor
och räknar till tre röda rosor

då och nu
och sedan
är nu.




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-14 00:22



Bookmark and Share


  Respons VIP
Livet och naturen i ett nära kretslopp!
2018-09-19

  Monika A Mirsch VIP
Jag fastnar för din röda ros i din fina dikt och öppnar ditt paraply över röda rosor i min trädgård. Tack för inspirationen!
2018-09-17

  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2018-09-16

  lila fjäderblomman VIP
en varm skildring om det sköra...
2018-09-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar omtänksam och vacker ordfläta du skrivit!
2018-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en mångfacetterad ädelsten!
2018-09-14

  ULJO
Gillar titeln till denna fenomenala text
2018-09-14

  Kungskobran VIP
Fin realism
2018-09-14

  Baystream
Vackert sammanflätade ord
2018-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP