Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Tallkrona mot rodnande himmel


SVÅRSMÄLT

 

svart aska sprids ut

dagens vindby blåser

den snabbt ur handen

 

glöden slocknat har

 

de förut så frimodiga

vilsna suckar blöder

vandrar ensamma hem

 

de lämnade virkar väven

de som stannar de stickar

 

de som vägrar gå de väver och

väver sitt nät kring sitt offer

 

lindkronornas löv gula faller

 

stadens svarta gata färgas gul

 

lövhalkan skördar sina offer

 

höstens frost omvandlar oss

 

kvar bli mull och ben

 

furan reser sig ståtlig över alltsammans

orubblig står den emot höstens stormar

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-01 17:19



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En dikt om liv och död. Hand i hand
2018-10-04

  DavidM VIP
Vackert förmedlade rader.
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP