Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstral. 1981 11 år, utsikten från Långänget mellan Bensbyn och Örarna utanför Luleå där jag växte upp om somrarna som barn. Granön Strappön Brändölandet och en holme med regnbågen ovanför... Tankar från då


JORDEREGN

 

dropparna sammanfaller

i regnets dånande sång

mot den bleka asfalten 

som direkt färgas svart

 

regn doftar jordigt

regn doftar sand

regn doftar hav

 

dofter som lämnar avtryck 

 

regn faller samman

torkan torkan äger

vattnet når aldrig molnet

 

regnet slutar falla

regn som förföll 

liksom gammalt hus

 

huset åts upp av termiter

regnet åts upp av torkan

 

jordmånen släpper taget

vindarna bär jorden bort

skyfflar runt jordmånen

 

regn faller ned

fäster jordmånen

gör hälleberget bördigt

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-08 12:21



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Regn kan läka
2018-10-08

  Bodingen VIP
Finemang!
2018-10-08

  DavidM VIP
Gillar tavlan och dess färger.
2018-10-08

  DavidM VIP
En läsupplevelse med dofter och känslor av elementen.
2018-10-08

  ULJO
Vatten är viktigt, regn är välgörande. Utan regn inget liv
2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP