Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Öden är som spikar när de slås in i väggen...


farmor är ovetandes

 

jag kan inget säga

bara se, bara vara

nu är gatan svart

asfalten är våt

gatlyktorna speglar sig fåfängt

i vithetens blänk

några sparkar på något

 

natten ylar

krogen har stängt

himlen hänger gråååå

visan blir till en ramsa

den ekar mellan husfasaderna

stängda ögonlock öppnas

ögonen lyser stirrar

någonting kastas ut

det klirrar i marken

we are all the vinners...

skrålar infernaliskt uuuut

tills luften tar slut

lampor släcks

 

farmor somnar om...

kärlek sådan där gammal

rostar aldrig

farmor drömmer

i hinken ligger gammal rostig spik

gubben som älskar spik visar sig

han tar linfröoljan stålborsten

polerar den rostiga spiken skinande ny

på brädtorpets panel slår han in dem

farmor vaknar av dånet...

hon är lyckligt ovetande om

...

en ung man sköts ihjäl i hennes villakvarter inatt

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-10-14 20:17



Bookmark and Share


  M.Eta
Man är ovetande om mycket hemskheter som händer. Skulle vilja göra något men svårt för den lilla människan att agera, måste hända något av många hjälpande händer. Tänkvärd text.
2018-10-16

  ULJO
Ett stycke av vårt sociala mönster. Väl beskrivet
2018-10-15

  Fem hjärtan VIP
Dramatiskt slut...Ibland är det bäst att inget veta...!

2018-10-15

  Bodingen VIP
Oj, här förmedlas bilder som biter sig fast, utmärkt!
2018-10-14

  Fulbergarn
ja ibland är det lika bra att inget veta
2018-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP