Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

del 2 i filmen om mig själv

Ingmar Bergman var en fruktansvärt bra regissör
som inspirerat många regissörer i världen
och i filmen om mitt liv, just nu, tar jag med
rum i svartvitt, strand och sol
och långa skuggor
men också lycka som i sagorna
troskyldighet och mod
som i Anne i Grönkulla
äventyrlig spänning
som i Enid Blyton-böckerna
och sedan
en snabb följd av bilder
om att förlora längtan
känna sig mindervärdig
uppleva skräck och övergrepp
och komma fram till att gå
en helt egen väg
och därefter ett ganska vanligt kvinnoliv
vardagsgöra, barn att älska och vårda
förälskelse, då och då
och en bryggd av färg, humor och magi
och min man och jag på väg att laga mat
och ta med på bussresan till Malmö
där vi får träffa vår dotter med man
och deras barn;
en litet älvatroll på ett år!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-14 11:30



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Du verkar vara en bra regissör du med, som ger vardagen en touch av film. Fint.
2018-11-23

  Anya VIP
Levande berättat om hur livet kan te sig när man har förmåga att se det vackra i livets film.
2018-11-16

  Respons VIP
En spännande litterär vandring kombinerad med en bussresa till Malmö.
2018-11-16

  Respons VIP
En spännande litterär vandring kombinerad med en bussresa till Malmö.
2018-11-16

  Respons VIP
En spännande litterär vandring kombinerad med en bussresa till Malmö.
2018-11-16

  Respons VIP
En spännande litterär vandring kombinerad med en bussresa till Malmö.
2018-11-16

  Lars Hedlin
Mycket bra skildrat med inslag av en regissör som var före sin tid med inslag av liv och ljus!
2018-11-15

  lila fjäderblomman VIP
Tänker mig filmtiteln; "en bryggd av färg, humor och magi"- vilken härlig mix!
2018-11-14

    ej medlem längre
Inget ont om geniförklarade Bergman
men jag läser hellre dina dikter
än tittar på någon av hans filmer. ;-)
2018-11-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets matta med gråa och färgstarka inslag, väver du i härlig text!
2018-11-14

    ej medlem längre
En hyllning till livet tycker jag detta är. Det finns mörka stråk men glädjens stunder tycks mig överväga.
2018-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om livets resa!
2018-11-14

  ULJO
Kul tema
2018-11-14

  Kungskobran VIP
Fin film om ett liv
2018-11-14

  Bengt H VIP
Ah, ser filmen framför mig!
2018-11-14

  SatansSon VIP
bergman gjorde skitfilmer og. dåligt manus. dåligt skådespeleri. erland josephsson passade ej som skådis.
2018-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP