Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


lyckad utställning och konsert

 

publikhavet fyllde bänkarna

yngsta dottern satt där nära

inom mig visste jag 'befrielse'

hon hade öppnat sig tagit emot

hennes tårar av beundran MAMMA!

hennes ord att jag berört henne

mamma jag beundrar dig för allt

oväntat att få sådant beröm nu

efter år av trots och brytningstid

nu hemma i varandras armar igen

ett hjärta som kände igen det andra...

en omfamning och ett 'befriande' nu

 

flygeln låg där inför mina händer 

tonerna flödade mot lyssnarskaran

ansikten som tog emot mig 'befriande'

visade acceptans friheten i att lyssna

de önskade få en del av min musik

hjärtat svämmade över av ödmjukhet

för första gången i mitt liv ej nervös

för första gången en egen konsert

med improvisation av toner till foto

 

min älskades fotografier så vackra

de talar till dem alla i publiken nu

de stannar vid detaljerna de udda

de oväntade perspektivet med ljuset

flingornas dans i ljusets uppenbarelse

vattnets speglingar i vinterskruden

som om de ville frysa ögonblicket där

då kom kameran fram just då i rätt tid

svaga bleknade obetydliga? men på bild

till musikens toner på tvärflöjtens spel

lyftes de fram  framkallade sin styrka

 

publiksvaret leende tårar skratt vinkningar

kramarna ordens magiska då de berömde oss

gav oss tillbaka vad allt slit tagit ifrån oss

ett liv man trott var förgäves väcktes igen

blommade upp i oss alla gjorde oss vittra 

 

leende sökte farvälen skäl att ses snart igen

äta leka skapa sjunga spela utbyta erfarenhet

tiderna har inte förändrat oss vi är de samma

våra sinnen vill socialisera kring ett ämne ...

bilder konstverk musikstycken för oss samman

vernissagen med en tillförande familjekänsla

gemenskapens tempel av varma omfamningar

förvandlade var och en till bevingade varelser

befriade från våra bördor lättade för en stund

 

älska stunden den är din

finn dig befriad i närheten

låt den få leva med dig i allt

 




Prosa av Solstrale VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-17 22:14



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Roligt att höra
Njut
Kramar
2018-11-18

  Livet1
Låter fantastiskt, speciellt mamma-dotter upplevelsen.
2018-11-18

  Silverstripe
Så härligt!
2018-11-17

  Peter Stjerngrim VIP
Det var en väldigt fin upplevelse du och Lennart bjöd på idag! En ljusglimt jag tagit till mig och vårdar ömt! Kram
2018-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP