Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi har nu stridit med tiden. Kopierat texter ompublicerat dem. Kämpat med tekniken. Vi ska göra vårt bästa vi kan, för att, kunna dela, men tyvärr bara applådera ni får nu mera...


DET GAMLA MÅSTE DÖ FÖR ATT LEVANDEGÖRA NUET

 

himlens stjärnor markens blomster

fyller ögonens dröm av något vackert

tätar livets söm broderar fram en formel

som gör kärleksdröm till sanning

 

först måste det gamla dö...

 

jag klär min kropp med markens blomster

dekorerar håret i himlens rubiner och smaragder

allt gnistrar i en svängande virvlande dans

förvandlas till en stege i dansbanans steppande klang

 

dragspelaren med sin rytmiska bälg

drar sakta fram sin trollformel

tapetserar mitt inre med sin musik

i sinnenas inre kristallkronan gungar

 

skönheten gör mig förundrad men

den sista repliken när kistgolvet faller

i miljarder bitar som i en panisk dans

målar ansiktets fåfänglighet till evighet

 

rummet är rent huset är mitt

nu är stunden kommen när jag får

färgsätta allt och jag väljer vitt

livets lycksalighet i ensamhet begrunda

 

äger nu ett tjusigare skrin

ser döden i vitögat...

i framtidens glädjerus jag stiger in

inte dröm icke verklighet mer råder

 

nu finns HAN tätt intill för att stanna

verkligheten har än engång

överträffat dikten

kärleken kärleken läker mig...

 

fyra år av lycka

vår framtida stig

ska vi gemensamt smycka

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-11-26 15:30



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Vara när
och där
man färgas
av allt det där
vart än det bär
är där ju här!
************
Så det bara är!
**************
2018-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP