Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om berättelserna om julens vedermödor vore sant


Andhämtning

andhämtning

suckarna sprider sig
över torget mot mig
susar ut i virvlande snö
smälter ned iskristallerna till tö
kvar blir droppar av hopp
på marken bara snöglopp

jackorna dras igen i takt
stänger ute allt i sin makt
kragar och halsdukar varma
skänker en slant till de arma
tystnaden sänker sig stilla
pojkens julsång alla tycks gilla

svagt tonar sången åter bort
jublet blev tyvärr allt för kort
andhämtningen fylldes av boll
kastades av någon med koll
publiken brast ut i vrål
snömula ett barn de ej tål

livet fortsätter som ingenting
singlande flingor och Tingeling
på sofflocket gäspar en katt
saktmodiga trötta säger godnatt
vad lär man på ett år kan man tänka
att tid åt eftertanke man bör skänka
så att man sig ej i sorgen sänka

men nog väl att stoppa ett dåd
skänka en slant och ta emot råd
det kan ges rum åt hemlös ibland
kanske samla kläder till fattigt land
så hämta syre i ett djupt andetag
och sprid seden att göra någon glad

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-12-09 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP