Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min dotter hade bott åtta år på samma adress, efter separationen sex år i bostadskö. Korttidskontrakt omförhandlas halvårsvis. Renovering tog fart. 150 lägenhetsinnehavare sattes utan hem. Bostadsköar gör de än. Pga långt till jobb, sov hon hos vänner…


ÅRET SOM GÅTT

 

 

Så mycket av det goda vi fått
Stundom det till och med varit flott

Men mörker och kyla har visat sig
Mina barn och barnbarn drabbats
Och allt det drabbar också mig

De ögonblick som varar av lycka
Kan snabbt ifrån oss alla rycka
Då har vi varit varandras krycka
Med stöd och kärlek tillvaron smycka

Det som inte fick hända hände i år
En dotter blev bostadslös fick sår
Sedan drabbades hon av ett brott
Någon upprättelse hon ännu ej fått

I hjärtat på en mor det svider
Även om nu vi gå mot ljusare tider
Att se sina barn fara illa pga brister
tilliten till samhället man nästan mister

Det skydd man trodde skatten bidrog till
Den solidaritet i människor som inte vill
De som trott och tror det är självförvållat
De har inte agnarna ifrån vetet sållat

Ni förstår bostadsbrist råder nu
Du som inget förstår dömer ju
De som tror att man tiggt om utsatthet
De inget om andras illvilja där ute vet

Inte förrän de själva råkar illa ut
Blir det på deras orättfärdighet slut

Vi har dragits med ovett ifrån andra
Som inte hjälpt endast oss klandra
Hur tror de då att livet skall bli
Utan en fast punkt ett solidariskt vi?

Jag fokuserade på barn och barnbarn
Skapade en glädjetråd av rött garn
Men kände mig som ett vilset flarn
Medan leken suddade bort all harm

Ändå skapade jag tavlor med färger fina
Ur krafterna som fanns kvar till de mina
Gladdes åt var minsta detalj
Allt medan andra sökte batalj
Själv satte jag ned foten mot smuts
Fick allt att skina med lite puts

Vänner familj grannar fick sitt
Glädje spreds i hela hjärtat mitt

Från dystraste prognos i början av år
Har jag sett vart ifrån kraften jag får
Den kommer ur kärleken till varandra
Alla goda som här på jorden vandra

Mitt i allt eländes sot och larm
Finns där en utsträckt arm
Inom en själv oväntade resurser finns
Lägg det på minnet och minns

 

tillägg 20220304

bostad ordnad!

Men tio år i sthlms snurriga bostadssituation...

Detta måste det bli ändring på!

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-28 13:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hoppas att det Nya Året kommer med Goda lösningar och långt bättre tider.
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP