Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man ser folk som inte kan hålla sig till en eller som ska strula till det för sig, för andra och ofta oskyldiga.. ingen utpekad eller personligen anklagad.. skulle det svida.. då får vederbörande fundera..


Plågsamma kärleks-försök

Strul
Lite lattjo på sidan
Bus
Mys
Ha lite kul

visst
hur ofta ser man inte folk som beter sig som ungar i godisbutiken
tar inte ansvar för vad de gör
inget ansvar för hur man sårar
inget ansvar för att blanda in oskyldiga
inget ansvar för att förstöra relationer
inget ansvar för att bryta band, ofta andras
bara de får komma till
bara de får bekräftelsekicken
den där stunden av makt och kontroll

priset betalas sällan av dessa
som utför
sina plågsamma kärleks-försök
i en oansvarig lek med andras liv, hjärtan och hälsa

hur många lovar inte guld och gröna skogar
tomma ord
tomma löften
inget värda utan substans

plågsamma kärleks-försök
där hjärtan och känslor
är som tuggben som stjäls
tuggas på tills smaken är bekant
slängs i ett hörn och jakt på nästa smak
skulle någon våga ens röra tuggbenet i hörnet
blir det ett jävla liv
och det ska åter tas och tuggas på tills det kan läggas i samlingen

för en del måste ta
samla på hög
för dem handlar det inte om kärlek
utan
äga
ha
ta
egoism

Kärleken är villkorslös
men den kräver ärlighet
sanning
uppriktighet

Kärleken är inte en spade man snor i sandlådan
ett hjärta är ingens tuggben när andan faller på

det finns för många plågsamma kärleks-försök...




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-08 11:59



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Vid "affärer" vid sidan om är det oundvikligt att människor blir sårade när det avslöjas.
2019-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP