Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


idag är det tjugo kallgrader i ume - städanarkisten har slavat idag – nu får hon skriva


frysen frippe

jag satte en lapp

på nåns frys

 

hej nån,

jag heter frippe

 

jag har bott hos dig

sedan år 2014

 

trots att min härkomst

är ätten frys

gillar jag ej frost

 

du har behandlat mig kallt

ibland behöver jag värme

 

idag kände jag mig älskad

 

när du smekte mina element

rös jag

du frös

 

när isklumpar faller

tjänar jag dig bättre

 

när du får mig att drippdroppa

växer vår relation

 

värme kyla

är inte

en antonym

det är essentiell

livsbetingelse

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Concordia
Läst 238 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-20 01:31



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Hur många visuella tecken får plats på en tangent ?
Ser en under Esc tangenten som innehåller två oranga två vita och två gröna.

Hur många tangenter totalt finns det på bordet ?

2019-01-24

    ej medlem längre
Jag faller förstås för den modernistiska tonen i lutning mot amerikansk folkmusiktradition ( här skall det stå ett namn på en stor Bluegrassartist, namnet är för tillfället glömt) och svensk stor poesi - Ulla Ohlin. Då gäller det tvättmaskinen. Texten här har en mycket fin inre språklig logik.
2019-01-21

  KattenKin VIP
Vilken cool text! :)
Varm och mysig ton,
och intressant dubbelbottnat;
köksbestyr/relationsporträtt.
2019-01-20

    Sefarge VIP
Smarthumor fylld
Vardags betraktelse
Med sensmoral?
;)
2019-01-20

    ej medlem längre
Nog för att jag kommit nära många i mitt liv, men nu vet jag att en upplevelse återstår - bli ihop med frysen utan att få frostskador!
2019-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Concordia
Concordia