Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skrymteri

skrymteri

gillar vi

 

raka rör

vi hellre dör

 

vitt fint ljug

visst e jag slug

 

skadar ej

nån som dej

 

heja mej

en hyvens tjej

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Concordia
Läst 474 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-29 00:43



Bookmark and Share


  Concordia
Larz,

Inte heller jag gillar lögner.

Jag älskar när folk snackar ur skägget (= raka rör) istället för att småmuttra något ohörbart.

Dikten är skriven i en sarkastisk, ironisk ton.

Diktjaget = de människor som faktisk tycker de är smarta när de använder sig av vita lögner för egen vinnings skull

Jag är helt övertygad om att alla, nota bene, alla, människor någon gång har dragit en vit lögn.

Kanske även du, Larz?
2019-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inga vita lögner. Lögn är lögn.
2019-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Concordia
Concordia