Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Ett berg fyllt av malm står skyddat av nåjdens magi... Kvarstoden av gruvans järnmalm blir rostiga spikar, sågklingor och eroderad takplåt...


JÄRNETS FÖRINTELSENATUR

 

medan elden flammar

reser sig bergets topp

segrar mot molnens tak

 

i eldens hetta smides det

sakta lättar livet i järnet

böjer sig att formas blank

 

gnistrande klinga sågar ned

formar brädorna till plankor

de smidda järnspikarna slås in

 

sedan när huset står klart...

nedrustningen sakta börjar

lyckan blir rostens och rötans

 

den blanka sågklingan bryts ned

skärpan vittrar ned blankspegeln 

kvar en spegelbild av urbergets topp

 

Lyssna till konserten i Acusticum

som sändes i Sveriges radio p2 4/2-19

Järnets förbannelse av Veljo Tormis

solist Daniel Åberg bas (dvs min bror)

 

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1233657?programid=4427

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-06 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP