Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du kan läsa denna text på två vis med eller utan det sista stycket. det ger olika betydelse och känsla.


Stulna år

Att slita förgäves
att bli bestulen år av sitt liv
utnyttjad
utsliten
andra som tjänat på dig
lämnat dig i sticket när du som mest behövt

Se hur andra levt på ditt slit
rest och kunnat unna sig

Stulna år
sedda med en sorg
inte bitterhet
bara ett konstaterande
att rent spel lönar sig sällan
att ett gott hjärta och ärlighet
inte värderas eller belönas
tvärtom
bestraffas och bedras

Stulna år
som ingen kan ge dig åter
men erfarenhet
som ingen kan ta ifrån dig

<3 <3 <3 <3 <3

Stulna år
men med hopp om en ljusare framtid
någonstans måste Karma
återställa balansen
och det stulna återbördas




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-30 10:21



Bookmark and Share


    All my ghosts
Väldigt bra skrivet. Personligen hade jag nog avslutat med den näst-sista versen och avstått den nuvarande sista. Men smaken är olika och det är din dikt! Högst läsvärd och tänkvärd i vilket fall som helst.
2019-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP