Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reklam, hyperstress, slösa... man ser samband på reklamen och ohälsa...


Quick Fix Society

Quickfix Society
Snabbt
Fort
nu eller på en gång

Allt ska ske på en knapptryckning
otålighet har blivit en dygd
en ren handelsvara

vinn nu
vinn stort
konsumera mera
ännu mera
låna snabbt
spela stort
spela snabbt
sänk räntan.. men köp mer
låna mer
slösa fort

har du ont
känner du av stressen
stretar kropp och psyke mot?
vi har piller
vi har krämer
vi har alla jävla preparat
vi har köpt kändisar som står och ljuger
quick fix society
ju fortare du konsumerar
ju fortare kan vi lura dig att handla igen

att du mår dåligt fixar våra piller
att du konsumerar för mycket...
det fixar vårt lån
att du mår dåligt av räntan..
det fixar vårt piller...
att magen hamnar i olag...
det har vi preparat för
att huvudet gör ont
det fixar vårt nya snabba piller
om du sover dåligt på grund av oro
det har vi nya piller för

men du.. spela lite
vi har snabba fina vinster
kom och spela
fixa den där snabba lösningen på oron
ojj behöver du mer pengar
ja vi har ju mer lån

Quickfix society
där symptomen bedövas
men orsakerna exploateras
med snabba tillfälliga lösningar

för vila, tålamod och hederligt sparande
vem hinner med det
i slöserikarusellen?

fucking quick fix society.....




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-01 00:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle förbjuda alla casinon om jag hade makten.
2019-09-01

  Öknens Ros VIP
Och detta kallas att leva, hur många fastnar inte i lånefällan?
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP