Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...en vardaglig syssla för den ene kan bli en vilsen upplevelse för den andre...


HON VANDRADE I SKOGEN

på en skogsstig en vandra

hon som tycks olik de andra

för de som gått här allt jämt

som ej ser skogen som ett event

 

... ... ...

 

du som vandra i vardagens grå

och söker att finna ro i din själ

kanske hittar du en svamp eller två

kommer hem och mår åter väl

 

... ... ... 

 

men...

den som vandrar där var dag

vandrar där för livets mat

för att lyfta blicken emot sol 

och får läckerheter på sitt fat

fyller på sitt lustfyllda jag

och dansar fri i dimmans kjol

 

... ... ...

 

men...

hon vandrade vilsen där i

visste inte ut eller in

vem skulle stå henne bi

hon blev tokig i sitt sinn

 

... ... ...

 

hon vandra där ännu

kunde varit jag eller du

men några av oss vet

inom oss lever en poet

 

... ... ...

 

vi skriver ned våra stigars väg

poeter har mod och blir sällan feg

ord ur livsinspirationen vi får

därför poeten sällan vilse går

 

men...

om vilsen du dig ändå känner

lyft blicken och fånga ljus

i skogen finner du lyrikens vänner

då finner du vägen till ditt hus

 

... ... ...

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-05 08:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Japp, skogen är bäst på att hjälpa till, alla borde få chansen att bo invid en!
2019-09-06

  ULJO
Skogen en plats för lyrik. Fint
2019-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP