Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


målning: Solstrale… fråga dig inte vem du är i relation till andra utan fråga dig vem du är i relation till dig själv - ganska så ofta behöver du lära känna dig själv - lyssna på din själ...//


VAD JAG VAR/ÄR OCH INTE

 

jag trodde jag var

vad de ville att jag skulle

men uppå en kulle

jag fick svar

 

jag är det jag är

så kom inte här...

 

tonår så svår gav sår

skavsår på armbågar och tår

fällde mången tår

 

strax därpå upptäcker jag då

vad tusan rätt upp jag stå

ingen trampar på min tå

 

se jag förtrycktes ju där

där jag trodde jag va trygg

sa jag ej förtjänte bli kär

snacka skit bakom rygg

 

så kom det över mig en lust

att se horisonten bortom kust

sedan den dagen

jag är helt betagen

av det livet 

som blev mig givet

 

för se fantasi

låt den stå dig bi

när andras hat tittar förbi

som de säger kan du aldrig bli

 

för dessa är blinda för verkligheter

idag minns de inte ens vad du heter

 

lägg därför aldrig vem du är 

i andras händer...

 

berika dig om dig själv för dig

och berätta sen vem du är för mig!

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-18 08:19



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Du har en inre kärna som bara är du men du omskapas och omformas också i dialog med andra. Här gäller det att inte låta hat och missunnsamhet attackera din person och särart utan i stället låta dig påverkas av dem som vill dig väl på ett osjälviskt sätt.
2019-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP