Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VANDRA BLAND ANDRA

 

 filosofiskt...

Jag tror att själen och psyket är helt olika saker, men dock, de kompletterar varandra och kopplas ihop i vårt intellektuella medvetande... det omdvetna i människan som till viss del styrs av psyket, då det reagerar pga dolda erfarenheter, just för medvetandet, kan ibland av själen överbrygga en konfrontation. då själva kärnan dvs kroppen har fått vissa färdigheter med åren så som muskelminnet, som det medvetna kan koppla in själens fallenhet för att finna ro. och med detta klara ut en sak i taget med psyket förhållandevis orubbat, dvs med huvudet på skaft möta världens alla sinnliga intryck...att vandra med andra kan lära en att vandra rätt väg... för dåliga exempel kan även dessa inspirera till att gå rätt - istället för att gå snett...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-10-28 21:36



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja jag håller med dig, tycker också att det är skillnad på psyke och själ. Gillar ditt filosoferande, läser gärna mer. Fin bild till, passande!
2019-10-29

  Olof Lagerhorn VIP
Fin teckning också!
2019-10-29

  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt genomfört resonemang
kring "själen" och "psyket"; vad du
anser skiljer dem och hur de
interagerar.

2019-10-29

    Lena Staaf VIP
Det omedvetna styr oss men ibland kan vi lyckas fiska upp saker därifrån och bearbeta och skicka tillbaka i bättre förpackning.
2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP