Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale


DE SOM ALDRIG FÅR KOMMA FRAM UR SKUGGAN

 

på en enda signal ska alla gå åt samma håll

de ska trampa samma stig mot vuxenlivet

utbildningsstegen saknar pinnar mot målet

för alla kommer inte fram då de göms undan

 

brottet är uppenbart

saknaden en trappa

oöverstigligt hinder

 

lusten är krossad där

motarbetade av fortuna

hamnar på skuggsidan

 

månens baksida speglas

alla förfäras dess fulhet

vänder blicken ifrån...

 

utbildning vetenskap

forskning humaniora

psykoligi pedagogik

 

inget hjälper mot fiaskot...

de som genomfört "motion"

utan att få fason på resultatet

 

utan utbildning inget jobb

utan jobb ingen bostad

utan bostad ingen familj

 

många vänder bort blicken

när statistiken når publiken

då kliver de hellre över liken

 

sedan beklagar de sig över skriken

"vi mår inte bra i skolan längre"

"vi har ingen stans att bo trots jobb"

 

barnen kollar på månen

drömmer om att få se

månens baksida... ... ...

 

det är endast fem som får åka dit

resterande får nöja sig med att drömma

- du menar drömma de fått ett slutbetyg?

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-10-31 15:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Man ska "lära för livet", själv gick jag "livets hårda skola" - LHS, same same but different
2019-11-01

    Lena Staaf VIP
Skolan lyckas i dagsläget inte att ge alla kunskap. De lärde tvistar om varför?
Intressant dikt av dig med flera tänkbara tolkningar.
2019-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP