Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Bärare av liv - Bärare av minnen - Bärare av något slag - ångest, åkomma, sjukdom, gener, glädje, sorg...


-

 

möjligheter siktas i tunnel

där den kröker sig kraftigt

finns det ljus där bakom?

hoppets lykta tänds åter...

 

väl vid kröken ser du vad?

ännu en bortom den kröken

att känna hopp omöjligjörs

erfarenheten bärare av insikt

 

gör allt för att finna vägen ut

för att sen ta dig hem, in igen

mörkret sluter svart om dig...

ännu en krök utan något ljus

 

ångest bärare av hopplöshet...

all denna erfarenhet ifrågasätts 

finns det ljus eller hopp att fånga

fortsätter du försöka ta dig hem?

 

det du tror är vad du vill tro just nu

metodiskt fortsätter du framåt ändå

går och går i dagar men tvivlar i ett

ljuset måste finnas i slutet av tunneln

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-05 21:33



Bookmark and Share


  Roger VIP
Som att vakna i november.. Bra skrivet
2019-11-07

  Anya VIP
En passande dikt till årets antologi. Jaa ibland är livet sannerligen en kamp. Du fångar den själsliga smärtan bra.
2019-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP