Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale ---> se min utställning --->


VAD VORE LIVET UTAN POESI

vad vet vi

vi som aldrig 

kan låtabli

 

jag har inte varit någon stans

annat än hemmavid och vilat

haft vänner, barn omkring mig

ätit gott promenerat så smått

druckit goda drycker av olika slag 

varit mig själv rättvis somnat i tid

 

men nu så uppdagas abstinensen

utan poesi i tre dagar försmäktar

jag i denna världen så här är jag

 

den kalla dagens kyla mot kind en isande vind

så hårt mot sinnet men vibrerar kärt ett minne

ser inom lundens grönskande prunkande vackra

så att varje del av kroppen faller där in i fröjd

solen molnen värmen från himlen svalor skriar

 

 vintern skriver poesi i frostrosornan på min kind

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-08 20:57



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Du är tillbaka med ny energi, kör på!
2019-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Poesi är en viktig del i livet
både att skriva själv
och att läsa det andra har skrivet!



2019-11-09

  ULJO
Återigen. Livet är poesi.
2019-11-09

    Lena Staaf VIP
Förstår din abstinens men nu är du ju här igen. Varmt välkommen!
2019-11-08

  Valter Örn VIP
Du tolkar allas våra höstkänslor fint.
Du tolkar fint känslan av att i dagens isande vind kunna drömma sig fram till vårens prunkande fröjd. Det känns som en vacker dröm.
Att kunna ägna sig åt poesi är mycket bra sätt att hantera och formulera det man känner. Det skulle vara mycket svårt att behöva vara utan detta.
2019-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP