Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale…


björkarna skriver poesi till den som gå förbi

 

liten fågel kvittrade i björkkronan igår

flög vidare till varmare breddgrader idag

minnet av björkens vänskap tar hon med

 

björken minnet av vännen tecknar ned

kvar en handstil i björkens näverbark så glad

likt ord i björkstammen vi där till livs får

 

för var en som vandra björken förbi

vacker poesi i björknävret det ska bli

 

björkens ska till våren skriva sagor i löven små

till alla som skugga under henne önskar att få

 

våra hemlighetsfulla drömmar

håller oss flygande

vid bjökens stam får vi landa

 

gå ut och se björken som en vän

frosten fäster rimfrost i björken

den vill smycka björken i kristall

 så att den till våren grönska skall

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-05 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP